Himlen

af Ole Bornedal

En kirke. En kiste. To skuespillere, novicen og den erfarne, spiller stykket Himlen.

Anne Jensen, en ung narkoluder kommer forhutlet ind i kirken. Der er begravelse. Victor Weber er eneste vidne ved kisten. Han er en verdensberømthed med udenlandske ordner og 4 ekskoner, hvoraf den ene er Rigmor der ligger i kisten. Præsten er ude at pisse. Anne har været i alle kirker i Danmark, med sine Kig Ind blade under armen og sin stjålne vodka fra Fakta i tasken. Weber har set dødsannoncen i avisen og er droppet forbi i sin frokostpause. De to støder sammen fra hver deres del af samfundet. I flashbacks gennem stykket rulles Rigmors og Webers samliv og skilsmisse op. Ind imellem krydsklippes der til Annes opvækst i Møldrup hos den misbrugende plejefamilie.

De to skuespillere har undervejs forskellige meninger om hvilken retning denne historie skal tage og hvordan der skal spilles, indtil alt blander sig mere og mere, skuespillere og karakterer, erfaring og ungdommeligt mod, mand og kvinde og fortid og nutid. Til sidst er det ikke helt til at vide hvem vi ser på og hvad der egentlig foregår, et er dog sikkert, dø, det skal vi alle før eller siden.
*

Ole Bornedal debuterede i 1993 med TV-filmen "Masturbator", men slog for alvor sit navn fast med "Nattevagten" (1994). Mens han ventede på, at den amerikanske udgave af filmen skulle blive færdig, kastede han sig ud i rollen som producer på filmen "Mimic" (1997).

Bornedal har en lang og bernærkelsesværdig karriere indenfor TV og Radio bag sig. Han kom til radioen i 1981, hvor han bl.a. lavede satiriske montager og radioprogrammer.

Senere har han været både manuskriptforfatter og instruktør på de kendte Tv-shows' "Under Uret" og "Fluen", samt på Tv-filmene "Et sted på jorden" og "Charlot og Charlotte". Senest har han arbejdet som manuskriptforfatter og instruktør på teaterforestillingerne "Mænd uden noget", "En gæst" og "Himlen".

En af de seneste succes'er er den stort anlagte "I am Dina" (2002), som han vandt publikumsprisen for ved Montreal Film Festival samme år.

Information

Medvirkende:
Anne Reumert og Victor Marcussen
Varighed: ca. 85 min

Praktisk:
Mørklægning er nødvendig.
Spiller direkte på gulv, ikke scene.
Udtag til brug for lys skal være 3x32 amp.+0 og jord. CEE-stik. Udtag til brug for lyd skal være 1 x 240v 10 amp. CEE-stik.
Begge udtag skal leveres i umiddelbar nærhed af scenen.