”Svar på Helgas Brev”

En kraftfuld fortælling om erotisk længsel og lidenskabelig kærlighed. Hvorfor begærer en mand hele livet en anden kvinde, end sin egen kone, uden at gøre noget ved det?
Det spørgsmål prøver den gamle Islandske Fåreavler at svare på i det brev han omsider skriver til sin elskede Helga. Her fralægger han sig skiftevis rasende sit ansvar eller lider under den skam og skyld han føler.

”Bogen er et stort digterværk og det har været svært at skære ind til benet. Den helt unikke Islandske tone og den evigtgyldige kærlighedshistorie er blevet tilbage som essens. Fravalg, følelser, fornuft, fortrydelse, erotik og længsel - dette er omdrejningspunktet i dramatiseringen af Bergsveinn Birgisson bog.” siger instruktør Kirsten Peuliche. På kanten af sit liv skriver den 90 årige Bjarni et brev til sin elskede Helga. Kvinden han aldrig fik, men på sin egen måde forblev tro hele livet. Deres smukke, men korte kærlighedshistorie folder sig ud i erindringsglimt og river op i gamle sår fra et langt liv og minder os om at det er i revnerne og sprækkerne at lyset og livet slipper ind.

Bjarnis fortælling rammer os alle. En sitrende erotisk historie hvor naturen, dyrene og kvinden smelter sammen i hans erindring. Forestillingen er fortalt med humor i et enkelt og poetisk sprog. Skuespiller Victor Marcussen fejrer sit 40 års skuespiller jubilæum med denne forestilling i rollen som den Islandske Fåreavler Bjarni der i sin erkendelses rejse tager favntag med lidenskaben og valgene i sit liv. Forestillingen er baseret på Bergsveinn Birgissons anmelderroste roman, som i 2012 var nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris.

Medvirkende: Victor Marcussen
Instruktør: Kirsten Peuliche
Lysdesign: Sune Schou
Lyddesign: Karsten Wolstad
Baseret på roman af: Bergsveinn Birgisson

Information

”Svar på Helgas Brev” spiller på Teater V, Prøvehallen, Porcelænstorvet 4, 2500 Valby
Premiere søndag den 25. feb. kl. 16 – spiller frem til og med den 10. marts
Spiller onsdag til fredag kl. 20, lørdag kl. 17

Forestillingen er en voksenforestilling. Varighed: 1 time og 30. min uden pause.
Teaterleder: Pelle Koppel. Administrator: Anny Neel Dirchsen. Pr & markedsføring: Lena
Hedegaard/Art Attack. Produktionsleder: Viktor K. Magnusson. Billetchef: Sophia Corydon
Smith. Grafiker: Mads Find.

For yderligere info kontakt Lena Hedegaard – lena@teater-v.dk + 45 20 33 75 07
*

Læs anmeldelser og omtaler her