NATTELYS

En teaterkoncert om kærlighed, katastrofer og håb med sange af Mikael Wiehe

En linedanser, der snubler
En elskerinde så dejlig som bølgerne på vandet og bålene på stranden
En lille pige, der med latter danser fars natlige tungsind bort
Et parforhold og en aflyst skilsmisse
En engel, der stiger ned fra sin himmel
En mand, der ikke kan huske sin gamle kæreste
En mand som står i en uoverskuelig situation på luksuslineren Titanic

Dette galleri af personer og situationer fra Mikael Wiehes musikalske og poetiske univers dukker sammen med mange andre op i denne teaterkoncert, som er fyldt af sange om livsglæde, kærlighed, tillid. Og det modsatte: Sorg, raseri og svigt.

Victor Marcussen er kendt for sine intense, personlige og veloplagte musikalske fortolkninger af blandt andre John Mogensen (Pianisten og Bumsen) og Osvald Helmuth (Osvald) i forestillinger som har spillet overalt i landet. I denne kabaret giver han sine bud på Wiehes sjove, grove, tænksomme, glade og melankolske sange. Pia Hessner sidder ved flygelet og understreger fortolkningernes dybde og finurlig lethed.

Mikael Wiehes sange henvender sig direkte til publikum med humor, følelse og engagement, og deres budskab er vedkommende, fordi han altid sætter sig selv og sit liv i spil. Et eksempel er sangen Jeg ku lisså godt vær dig, som han skrev til ungdomsvennen og musikerkollegaen Björn Afzelius, da denne fik diagnosen uhelbredelig kræft:

En aften i selskab med Marcussen, Hessner og Wiehes sange er en poetisk og musikalsk oplevelse, der både rammer følelsen og giver stof til eftertanke. Morsom, meningsfuld og blødt bevægende.

Instruktion: Erik Farmann.
På scenen: Pia Hessner og Victor Marcussen

Erik Farmann har oversat fra svensk og skrevet forbindende tekster. Jens Ravn står for lydbilledet, Niels Emil Larsen har skabt lysdesign og Dansk Turnéteater det scenografisk udtryk.

Information

NATTELYS
Varighed: 1:40 inkl. pause
Antal publikummer: Max 150
Turne fra forår 2017

Se forestillingens plakat
Se forestillingsbrochure